Aktuality

90 rokov misijného domu vo Vidinej

90 rokov misijného domu vo Vidinej

V nedeľu 10.septembra provincial Spoločnosti Božieho Slova slávil spolu s veriacimi z Videnej ďakovnú sv. omšu pri príležitosti 90 rokov od založenia misijného domu.

9. septembera 1927 bol zriadený nový misijný dom Božského Srdca Ježišovho v kaštieli vo Vidinej, ktorý grófka Asbóthová darovala Spoločnosti Božieho Slova. Misionári ktorí prišli do Vidinej sa starali o duchovné dobro miestnych veriacich a vychovávali dorast pre misijnú úlohu cirkvi až do roku 1950. Potom nasledovalo štyridsaťročné obdobie neprítomnosti a návrat na jeseň v roku 1990. Od tohto roku slúži misijný dom vo Vidinej ako sídlo noviciátu a centrum spirituality kde prichádzajú mnohí rehoľníci na duchovné cvičenia.

V nedeľu 10.septembra provincial Spoločnosti Božieho Slova slávil spolu s veriacimi z Videnej ďakovnú sv. omšu pri príležitosti 90 rokov od založenia misijného domu. V homílii vyzdvihol nezastupiteľnosť tohto miesta v procese formácie nových misionárov a poďakoval miestnym veriacim za podporu.

Našli ste na stránke chybu? Upozornite nás, aby sme ju čím skôr odstránili. Ďakujeme!

Prihláste sa na automatický odber noviniek. Vždy, keď vyjde nová aktualita, upozorníme vás na ňu emailom.
(Na automatický odber "Zamyslení na každy deň" je potrebné sa prihlasiť samostatne cez formulár na podstránke Zamyslení.)
kontakty zamyslenia mis. omš. sp. menu Dar na misie