Aktuality

UVEDENIE DO ÚRADU PROVINCIÁLA

Prvého mája 2023 sa ujal vedenia slovenskej Provincie Verbistov páter Marek Vaňuš. Na slávnostnom uvedení do úradu nového provinciála a jeho rady sa zhromaždili na nitrianskej Kalvárii verbisti zo Slovenska, Česka, Poľska a Nemecka spolu s veľkým počtom veriacich z farnosti Nitra Kalvária, kde majú misionári verbisti centrálny dom.

Vo svojej úvodnej reči sa páter Marek Vaňuš poďakoval svojmu predchodcovi Pavlovi Krutákovi a jeho rade za sedem rokov obetavej služby vo vedení Provincie. Pozval misionárov verbistov k otvorenosti voči novým výzvam ktoré na nich čakajú, ku kreativite, tímovej práci, konštruktívnej komunikácii, transparentnosti a vylúčeniu znechutenia zo svojho slovníka a konkrétnych postojov. Apeloval na postavenie duchovného života spolubratov ako pevného piliera misionárskej služby.

V závere svojej úvodnej reči vyjadril želanie, aby sa miesta kde pôsobíme stávali viac misionárskymi, načrtol plán na najbližšie obdobie a vyjadril nádej na dobrú vzájomnú spoluprácu.

Kázen provinciála P. Mareka Vaňuša SVD:

Text pripravil: P. Ján Štěfanec SVD

Našli ste na stránke chybu? Upozornite nás, aby sme ju čím skôr odstránili. Ďakujeme!

Prihláste sa na automatický odber noviniek. Vždy, keď vyjde nová aktualita, upozorníme vás na ňu emailom.
(Na automatický odber "Zamyslení na každy deň" je potrebné sa prihlasiť samostatne cez formulár na podstránke Zamyslení.)
kontakty zamyslenia mis. omš. sp. menu Dar na misie